Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Odensemodellen

Hvad er Odensemodellen?

Mad er et område, der vækker store følelser i os alle. Vi ønsker alle det bedste liv for vore ældre. Det betyder også, at vi under dem den bedste mad.Odensemodellen er en kombinationsmodel, der kombinerer:

  • Et stort køkken, Byens Køkken, der bl.a. leverer den varme mad.
  • Små køkkener på plejecentrene, som også laver mad.

Modellen er på flere måder det bedste fra to verdener.

Meget af maden laves stadig på pleje- og botilbud i kommunen, og det er kun det varme måltid, der leveres fra Byens Køkken. Det er muligt at færdigtilberede komponenter fra det varme måltid. Således bliver maden stadig tilberedt/færdigtilberedt så tæt på beboeren som muligt.

På denne måde højnes den kulinariske kvalitet. Samtidig er det muligt at tænke rehabiliterende ved at inddrage de friske beboere. Der kommer desuden mere madduft ud i spisestuen, hvilket er med til at skabe stemning, forventning og appetit hos beboerne.

 

 

Delkomponenter af det varme måltid, der kan bestilles rå:

Rå kartofler:  Nykogte/nybagte kartofler smager bedre og har en bedre konsistens – Vær med til at højne den kulinariske kvalitet ved at bestille rå kartofler fra Byens Køkken.

Hvis beboerne er interesseret i at hjælpe, kan de måske skrælle kartoflerne.

Rå steg: Stegen bliver leveret med vejledning – lige klar til at komme i ovnen. Læs også vejledninger på stegning og færdigtilberedning her.

Bestil en rå steg til de dage, der er ressourcer og tid til selv at stege den. Det vil sprede duft i spisestuen, gøre måltidet lidt mere særligt og skabe en stjernestund. Aftal evt. én eller flere faste dage i ugen, hvor I bestiller en rå steg. Bestil også gerne rå steg til højtider og fødselsdage.

Andre komponenter der kan bestilles rå:

Rå brød-/bolledej: Brødet og bollerne bliver leveret formet og frosne.

Nybagte boller eller brød er et hit hos alle. Det spreder duft, glæde, hygge og appetit. Dog er der ikke altid tid til at slå en dej sammen. Derfor kan I bestille rå boller eller brød til at have liggende i fryseren. Tag dem op dagen før, og lad dem hæve koldt. Så har I dagen efter lækre boller eller brød lige til at sætte i ovnen

Rå kagedej/tærter: Kagen bliver leveret frossen i den form den skal bages i.

Mange beboere er vilde med søde sager, og en hjemmebagt kage giver lige lidt ekstra appetit. Bestil derfor rå kager i Byens Køkken og opbevar dem i fryseren. Tag kagen direkte fra fryseren og bag den i ovnen.

Har du spørgsmål omkring bestilling eller andet, så er du altid velkommen til at kontakte din mad- og måltidsmentor.

< Tilbage til forrige side

Bestilling

Sådan bestiller du mad hos Byens Køkken.

Byens Køkken

Læs mere om Byens Køkken, om maden derfra og alle tankerne bag.