Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Råvarer og kulinarisk kvalitet

Flere hovedretter at vælge imellem

Hver dag kan de ældre vælge mellem flere hovedretter fra Byens Køkken. (Dette gælder ikke for diæter – læs mere om diæter her).

Fælles for alle hovedretter er:

  • Du keder dig aldrig i munden.
  • Maden er produceret fra bunden af gode råvarer med kærlighed og omtanke.

Fordi maden er produceret fra bunden, kan der være små variationer i frikadellerne eller gryderetten, alt efter hvilke råvarer, vi har til rådighed. Vi smager maden til, så vi er sikre på, at det der kommer ud, er lækkert og lige til at sætte tænderne i.

Livretter er…

Livretter er mad, som du kender det. Gode, klassiske, danske retter, der vækker minder. Fx bøf med bløde løg, flæskesteg og frikadeller.

Livretter er også retter, der stadig er kendte retter, men med et tvist af nyt og uventet.

Det er ikke bare for, at det skal være smart. Vi gør det, fordi vi gerne vil udfordre smagsløgene på en god og kærlig måde. Det er her, de ældre kan møde et ekstra pift af krydderurter, skorzonerrødder, der er marineret i soja, ratatouille og bulgur. Det er også her, der vil være honningbagte rodfrugter og italiensk tomatsovs.

Friske råvarer i sæson

For os i Byens Køkken handler det om ærlighed i gryderne. Alt vi laver, bliver lavet fra bunden af friske råvarer, helst økologiske, lokale og efter sæson. Vi har det økologiske spisemærke i bronze og arbejder på at få det i sølv.

Vi ser os selv som madhåndværkere, og det er vigtigt for os, at maden smager af det, den er, og at den smager af noget.

Høj kulinarisk kvalitet

Vi laver mad, som vi gør derhjemme, bare i kæmpe portioner, og i små til dem med særlige behov.

Frikadellerne bliver omhyggeligt vendt på panden, friske citroner presses til citronfromagen og jordbærgrøden bliver kogt med en dejlig duft til følge. Vi udvikler alle vores retter sammen i hverdagen, og drøfter hver en detalje over gryderne.

For os i Byens Køkken er det vigtigt, at kvalitet og smag er i orden, så måltidet bliver en stjernestund for beboerne. Vi holder fast i de traditionelle retter, men udfordrer også gerne via sovsen eller et anderledes tilbehør. Vores personale har et højt fagligt niveau både i køkkenet, bageriet og i delikatesseafdelingen.

Vi sætter en ære i, at maden er frisk og den bliver derfor lavet så tæt på spisetidspunktet som muligt, og leveret tre gange om ugen til jer på plejecentrene: tirsdag, torsdag og lørdag.

Ud over den varme mad, er der mulighed for tilvalg.

Madspild

Madspild arbejder vi også på at minimere. Det er ikke kun godt for miljøet, det er også sund fornuft.

Læs mere om hvordan du kan minimere madspild på din afdeling her.

Mød Byens Køkkens kulinarisk ansvarlige

Michel Bernard er kulinarisk ansvarlig i Byens Køkken. Hør ham her fortælle, hvordan Byens Køkken arbejder med kulinarisk kvalitet i hver en detalje af madlavningen.

< Tilbage til forrige side

Byens Køkken

Call Center:

Man-lør kl. 7-16

tlf. 6375 7823

Hjemmeside

Læs mere om Byens Køkken på vores hjemmeside