Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Grøn kartoffelsalat

Når du laver denne pålægssalat, skal du stege asparges i smør. Duften fra køkkenet kan vække appetitten hos beboerne. Derfor er den en god idé at overveje, om du kan lave salaten på et tidspunkt, hvor du gerne vil vække deres appetit.

Sådan gør du:

  1. Lav en portion grunddresing til pålægssalat.
  2. Steg asparges i smørret – afkøl og skær i små stykker.
  3. Bland de kogte kartofler i tern og de stegte stykker asparges i dressingen.
  4. Smag til med salt, peber og citronsaft
  5. Pynt med forårsløg.

 

 

 

 

Grøn kartoffelsalat kan også laves i en version, der egner sig til beboere med tygge/synkebesvær. Til disse beboere skal salaten ikke pyntes med forårsløg.

Sådan gør du:

  1. Lav en portion grunddressing til pålægssalat.
  2. Mos de kogte kartofler.
  3. Blend de stegte asparges og forårsløg sammen med lidt af dressingen.
  4. Vend blandingen i en skål sammen med kartoffelmosen.
  5. Tilsæt grunddressing, mens du blender, indtil salaten har en passende konsistens. Det er vigtigt, at asparges blendes helt ud, så der ikke er tråde/trevler i salaten.
  6. Smag til med salt, peber og citron.

Næringsindhold i grøn kartoffelsalat

groenkartoffelsalat

 

 

< Tilbage til forrige side
DuftendeVegetarHalalBlød

Ingredienser:

Der bliver til ca. 10 anretninger

  • 1 portion grunddressing.
  • 200 g kogte kartofler i tern
  • 200 g grønne asparges – knækkede og skyllet
  • 25 g smør
  • Forårsløg i skiver (100 g)
  • 1 tsk salt (3 gr)
  • 1 tsk peber ( 3 gr)
  • 1 spsk citronsaft ( 5 gr)

Pynt

  • Forårsløg

Mindre madspild

Har du modtaget mere mad fra Byens Køkken, end beboerne kan spise?

Overvej om der er noget, der kan gemmes og bruges til en pålægssalat.