Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Græsk salat

Denne ret kan også spises af beboere, som ønsker at spise halal.

Sådan gør du:

  1. Skyl romainbladene og lad dem dryppe af.
  2. Pluk eller skær bladene i passende mundrette stykker.
  3. Skær tomater i skiver og agurker i tern.
  4. Skær rødløg i tynde skiver.
  5. Anret salatbladene i bunden af et fad.
  6. Læg skiver af tomater og tern af agurker ovenpå salatbladene.
  7. Pynt tilsidst salaten med feta-tern og oliven.
  8. Rør en dressing sammen af olie, eddike, salt og peber.
  9. Hæld dressingen over salaten.

Et godt råd…

Hæld ikke dressingen over salaten, medmindre du ved, at det hele bliver spist. På den måde kan du gemme en rest af salaten i køleskabet uden den bliver slatten.

Har I småtspisende beboere?

Til småtspisende kan du lave en mælkedressing til, som øger indholdet af fedt og protein i salaten.

Sådan gør du:

  1. Rør en smule fløde, cremefraiche og skyr sammen.
  2. Smag til med salt, peber og citron.

Næringsindhold i den græske salat uden dressing

graesk-salat

Næringsindhold i olie-eddikedressingen

graesk-salatdressing

< Tilbage til forrige side
VegetarHalal

Ingredienser:

Der bliver til ca 10 små anretninger

  • ½ romainesalat (200 gr)
  • 2 tomater (200 g)
  • ½ agurk (100 gr)
  • 1 rødløg (50 gr)
  • 100 gr fetaost i tern
  • 100 gr oliven

Dressing

  • ½ dl. hvidvinseddike
  • 2 spsk olivenolie (10 gr)
  • 2 tsk salt (6 gr)
  • 1 tsk peber (3 gr)

Mindre madspild

Rester fra grønsager som melon, tilberedt aubergine og squash kan også bruges i denne salat.