Project Description
Appelsin-marcipantærte
Appelsin-marcipantærte er en velsmagende vinterkage, der smager af jul og hygge.
Sådan gør du:
- Lav først en sød tærtebund eller køb en færdiglavet fra Byens Køkken.
- Skær appelsinerne over og kog dem i en gryde, så vandet lige dækker – i 30 minutter.
- Sigt vandet fra og afkøl appelsinerne.
- Læg appelsinerne i en foodprocessor og blend dem med sukker, saften af en citron og æg til en sammenhængende masse.
- Bland nu marcipan, mel og bagepulver med i massen.
- Hæld massen op i den forbagte tærtebund og bag i 30-40 minutter ved 180 grader.
- Riv chokolade over kagen, når den af afkølet.
Småtspisende?
Server en blanding af skyr og cremefraiche som topping til tærten, i en skål ved siden af. Det øger indholdet af fedt og protein i tærten.
Næringsindhold i appelsin-marcipantærte
DuftendeVegetarHalal
Ingredienser
Der bliver til ca 10 personer
- En tærtebund bagt – se opskrift på sød tærtebund
- 2 appelsiner – økologiske
- 1 dl sukker
- 1 citron
- 2 æg
- 50 g marcipan
- 1 dl mel
- 1 tsk bagepulver
- Lidt chokolade til pynt
Tærtebunde
Husk at du kan købe færdige tærtebunde hos Byens Køkken.