Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Appelsin-marcipantærte

Appelsin-marcipantærte er en velsmagende vinterkage, der smager af jul og hygge.

Sådan gør du:

  1. Lav først en sød tærtebund eller køb en færdiglavet.
  2. Skær appelsinerne over og kog dem i en gryde, så vandet lige dækker – i 30 minutter.
  3. Sigt vandet fra og afkøl appelsinerne.
  4. Læg appelsinerne i en foodprocessor og blend dem med sukker, saften af en citron og æg til en sammenhængende masse.
  5. Bland nu marcipan, mel og bagepulver med i massen.
  6. Hæld massen op i den forbagte tærtebund og bag i 30-40 minutter ved 180 grader.
  7. Riv chokolade over kagen, når den af afkølet.

Småtspisende?

Server en blanding af skyr og cremefraiche som topping til tærten, i en skål ved siden af. Det øger indholdet af fedt og protein i tærten.

Næringsindhold i appelsin-marcipantærte

 

Ingredienser

Der bliver til ca 10 personer

  • En tærtebund bagt – se opskrift på sød tærtebund
  • 2 appelsiner – økologiske
  • 1 dl sukker
  • 1 citron
  • 2 æg
  • 50 g marcipan
  • 1 dl mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Lidt chokolade til pynt