Pandekager og klatkager
Pandekager:
- Ryst bakken med pandekagedej. Åben forsigtigt filmen i det ene hjørne, så du kan hælde dejen ud på panden.
- Opvarm en pande. Smelt lidt smør på den varme pande, hvorefter dejen hældes på i en mængde, der fylder hele panden.
- Når dejen er stivnet, vendes pandekagen.
- Når pandekagen er færdig, kan den foldes i en trekant og anrettes på en tallerken.
- Serveres fx med sukker, marmelade eller is.
Se printvenlig version af Vejledning pandekagedej eller se videovejledning herunder.
Klatkager
- Filmen fjernes og dejen røres sammen med en ske.
- Varm en pande op. Smelt lidt smør på den varme pande. Sæt derefter klatkagedejen på panden med en ske. Brug 1-2 spsk. dej efter hvor stor en klatkage, der ønskes.
- Når dejen er stivnet, vendes klatkagen.
- Når klatkagerne er gyldne på begge sider er de færdige.
- Herefter tages de af panden.
Anret fx på en tallerken og servér med sukker, marmelade eller sirup.
Se printvenlig version af vejledningen med billeder her eller se videovejledning herunder.