Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Brød

Boller, både lyse og grove fra Byens Køkken

Dagen før:

  1. Bollerne tages op fra frost og sættes på en bageplade.
  2. Dæk dem til med vita vrap eller folie, så de ikke bliver tørre.
  3. Sæt bagepladen med bollerne i køleskab.

På dagen:

  1. Tag bollerne ud af køleskabet og lad dem hæve til dobbelt størrelse (tiden afhænger af rumtemperaturen)
  2. Forvarm ovnen til 190 grader varmeluft (200 grader uden varmeluft)
  3. Sæt bollerne i ovnen og bag dem i ca. 10 – 15 min.

TIP:
Bollerne kan, inden de sættes i ovnen, pensles med æg og drysses med birkes, sesam, solsikkekerner eller andet.

Rundstykker

Dagen før:

  1. Rundstykkerne tages op fra frost og sættes på en bageplade.
  2. Dæk dem til med husholdningfilm, så de ikke bliver tørre.
  3. Sæt herefter bagepladen med rundstykkerne i køleskab.

På dagen:

  1. Tag rundstykkerne ud af køleskabet og lad dem hæve til dobbelt størrelse (tiden afhænger af rumtemperaturen, ca. 1 time)
  2. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft. Sæt et ildfast fad i bunden af ovnen med en kop vand i.
  3. Indstil ovnen til 200 grader varmluft og sæt rundstykkerne i ovnen og bag dem i ca. 10 – 15 min.

Hveder

Dagen før:

  1. Tag hvederne ud af fryseren.
  2. Læg bagepapir i en bradepande eller i et ildfast fad.
  3. Placer de frosne hveder på bagepapiret med 3 cm. mellemrum. Lad fadet stå på køkkenbordet i 30 min.
  4. Dæk fadet til med husholdningsfilm og lad det stå i køleskabet natten over.

På dagen: 

  1. Tag hvederne ud og fjern filmen. Læg et viskestykke over og lad dem hæve til dobbelt størrelse på køkkenbordet.
  2. Sæt ovnen på 190° så den er varm, når hvederne er hævet.
  3. Bag hvederne i den forvarmede ovn i 10-15 min.
  4. Flæk hvederne og rist i ovnen.
  5. Server de lune hveder med vores hjemmelavede jordbærmarmelade og økologisk smør.

 

Vedr. afbagning af boller, brød o. lign.

Note. VIGTIGT!

Det anbefales at bage boller ved 190°C i ca. 15 minutter

Af hensyn til dannelsen af akrylamid skal det ved afbagning undgås at boller for en mørk skorpe.

– bag kun til en gylden farve er opnået.
Afbagningstiden kan med fordel justeres, således at temperaturen sænkes og tiden forlænges for at opnå en ensartet lys farve ved afbagning.

Franskbrød – lys og groft

Dagen før:

  1. Tag franskbrødet op fra frost.
  2. Dæk folieformen med franskbrødet med vita wrap, folie eller en plastikpose, så det ikke bliver tørt.
  3. Stil franskbrødet i køleskabet natten over.

På dagen:

  1. Tag franskbrødet ud af køleskabet og lad det hæve til dobbelt størrelse (tiden afhænger af rumtemperaturen)
  2. Forvarm ovnen til 190 grader varmeluft (200 grader uden varmeluft)
  3. Sæt brødet i ovnen og bag det i ca. 25 – 30 min
  4. Når brødet er færdigt, tages det ud af ovnen og ud af formen.
  5. Franskbrødet skal køle af inden det skæres.

Vedr. afbagning af boller, brød o. lign.

Note. VIGTIGT!

Det anbefales at bage boller ved 190°C i ca. 15 minutter

Af hensyn til dannelsen af akrylamid skal det ved afbagning undgås at boller får en mørk skorpe.

– bag kun til en gylden farve er opnået.
Afbagningstiden kan med fordel justeres, således at temperaturen sænkes og tiden forlænges for at opnå en ensartet lys farve ved afbagning.

Rugbrød

Dagen før:

  1. Rugbrød tages ud af fryseren.
  2. Rugbrødene tildækkes med vita vrap eller viskestykke, så de ikke bliver tørre.
  3. Rugbrødene stilles i køleskab til dagen efter.

På bagedagen:

  1. Rugbrødene tages ud af køleskab og hæver til kanten af rugbrødsformen (tiden afhænger af rumtemperaturen).
  2. Ovnen forvarmes til 250 grader
  3. Rugbrødene sættes i den varme ovn og ovnen skrues ned på 180 gr.
  4. Bages i ca. 50 min til en kernetemperatur på 97-98 gr.
  5. Rugbrødene tages ud af ovnen så snart de er færdig og vendes ud på en rist.
  6. Brødene kan først skæres efter nogen timers afkøling.

Tip: tjek evt. kernetemperatur på rugbrød før de 50 min. da ovne varierer meget i styrke.

Vedr. afbagning af boller, brød o. lign.

Note. VIGTIGT!

Det anbefales at bage boller ved 190°C i ca. 15 minutter

Af hensyn til dannelsen af akrylamid skal det ved afbagning undgås at boller for en mørk skorpe.

– bag kun til en gylden farve er opnået.
Afbagningstiden kan med fordel justeres, således at temperaturen sænkes og tiden forlænges for at opnå en ensartet lys farve ved afbagning.

Bagevejledning

Dagen før:

  1. Smørbirkes tages ud fra frost, sættes på en bageplade med bagepapir og stilles på køkkenbordet i 2 timer.
  2. Efter 2 timer sættes bagepladen i køleskabet.

På dagen:

  1. Bagepladen med smørbirkes tages ud af køleskabet og sættes i ovnen ved 30 grader i 15 min.
  2. Efter 15 min. i ovnen sættes bagepladen med smørbirkes til hævning på køkkenbordet i ca. 1 time
  3. Ovnen forvarmes til 210 grader varmluft.
  4. Ovnen skrues ned på 175 grader, smørbirkes sættes i ovnen og bages i 12-16 min.
  5. Når bradepanden med smørbirkes er færdige afkøles de på bagerist uden bagepapir inden de lægges i brødkurv eller på fad. VIGTIGT at de er helt afkølede ellers falder de sammen og bliver klæge.

Vedr. afbagning af boller, brød o. lign.

Note. VIGTIGT!

Det anbefales at bage boller ved 190°C i ca. 15 minutter

Af hensyn til dannelsen af akrylamid skal det ved afbagning undgås at boller for en mørk skorpe.

– bag kun til en gylden farve er opnået.
Afbagningstiden kan med fordel justeres, således at temperaturen sænkes og tiden forlænges for at opnå en ensartet lys farve ved afbagning.

 

Manifest

Kender du til Byens Køkkens manifest?

Hvis ikke, så læs det her læs det her

Væk sanserne

Intet vækker sanserne som nybagt brød.

Læs her, hvordan I får mundvandet til at løbe og appetitten til at stige.