Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Topping: Sprød spidskål

Sprød spidskålstopping er lækker og dekorativ som pynt på pålægssalater og smørrebrød.

Sådan gør du:

  1. Flæk spidskålen og tag de yderste blade af.
  2. Skær stokken ud af hver halvdel.
  3. Skær kålen i fine og tynde skiver – så tyndt du kan.
  4. Læg de fintskårne skiver i en skål og drys salt og sukker over kålen.
  5. Tilsæt eventuelt et krydderi som for eksempel fennikelfrø eller dildfrø.
  6. Kram blandingen et par gange
  7. Lad det trække en halv times tid – kram eventuelt toppingen et par gange undervejs.
  8. Kålen skal falde lidt sammen, og der skal løbe lidt væske ud i bunden af skålen.
  9. Bland 2 spsk. citronsaft eller eddike sammen med spidskålen inden servering.
  10. Servér spidskålsblandingen som pynt på smørrebrød eller pålægssalater.

Holdbarhed

Den sprøde spidskålstopping kan holde sig i køleskab i op til en uge i en tætsluttende beholder.

Følg sæsonen

Lav topping ud af sæsonens råvarer. Om sommeren kan du bruge tomater, agurk og peberfrugt. Om vinteren er forskellige typer kål bedre og billigere at bruge.

Næringsindhold i spidskålstopping

Ingredienser

Der bliver til pynt til 2 dage til 10 personer

  • Spidskål (150 g)
  • 1 tsk. salt, strøget (2 g)
  • 1 tsk sukker, strøget (2 g)
  • Evt. et krydderi, fx dildfrø (2 g)
  • 2 spsk. citronsaft eller æbleeddike

Mindre madspild

Del resten af spidskålen med andre afdelinger, så I får brugt kålen op.