Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Topping: Sprød rødkål

Sprød rødkålstopping er lækker og dekorativ som pynt på pålægssalater og smørrebrød.

Sådan gør du:

  1. Flæk rødkålen og tag de yderste blade af.
  2. Skær stokken ud af hver halvdel.
  3. Skær kålen i fine og tynde skiver – så tyndt du kan.
  4. Læg de fintskårne skiver i en skål.
  5. Drys lidt salt, mørkt sukker og balsamico over kålen.
  6. Tilsæt eventuelt krydderi, fx stjerneanis.
  7. Kram blandingen et par gange
  8. Lad det trække en halv times tid – kram eventuelt toppingen et par gange undervejs.
  9. Kålen skal falde lidt sammen, og der skal løbe lidt væske ud i bunden af skålen.
  10. Servér som topping til pålægssalater og smørrebrød.

Holdbarhed

Den sprøde rødkålsstopping kan holde sig i køleskab i op til en uge i en tætsluttende beholder.

Følg sæsonen

Lav topping ud af sæsonens råvarer. Om sommeren kan du bruge tomater, agurk og peberfrugt. Om vinteren er forskellige typer kål bedre og billigere at bruge.

Næringsindhold i Rødkålstopping

Ingredienser

Der bliver til pynt til 2 dage til 10 personer

  • Rødkål (150 g)
  • 1 tsk. salt, strøget (2 gr)
  • 1 tsk. balsamico (2 g)
  • 1 tsk. farin/sukker (3 g)
  • Evt. et krydderi, fx stjerneanis (2 g)

Mindre madspild

Del resten af kålen med andre afdelinger, så I får brugt kålen op.