Stikkelsbærgrød er en helt særlig sommerspise. Den kan bruges som topping på grød, i trifli eller alene som frugtgrød.
Sådan gør du:
Bruger du friske bær:
- Skyl stikkelsbærrene.
- Nip top og bund af bærrene.
Bruger du frosne bær:
- Tø de frosne stikkelsbær op.
Resten gælder for både friske og frosne stikkelsbær:
- Kom bærrene i en gryde med lidt vand i bunden.
- Kog de friske bær i 3-4 minutter, de optøede i 1-2 minutter med sukker og vaniljekorn og -stænger. Rør undervejs.
- Rør en blanding af kartoffelmel og vand.
- Tag gryden af varmen og tilsæt blandingen af kartoffelmel og vand. Jo mere vand der er i gryden, jo mere af kartoffelmelsblandingen skal du bruge. Find en passende konsistens.
- Rør grundigt rundt. Grøden må ikke koge, når kartoffelmelsblandingen er tilsat.
- Afkøl grøden – den stivner langsomt.
- Smag grøden til – er den for syrlig, tilsæt mere sukker.
- Drys med sukker på toppen af grøden for at den ikke trækker skind.
Småtspisende?
Skal du servere grøden for småtspisende, er det en god idé at servere den med lidt fløde rørt med skyr og sukker.