Rabarbertærte

Rabarbertærte er en skøn forårskage.

Sådan gør du:

  1. Lav først en sød tærtebund eller brug en færdiglavet.
  2. Skyl rabarberne og skær top og bund af.
  3. Skær rabarberne i skiver.
  4. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
  5. Bland rabarberne, sukker, vanilje og kartoffelmel.
  6. Tilsæt non-oxalsyre.
  7. Riv marcipan på den bagte tærtebund, så det nogenlunde dækker.
  8. Hæld rabarberne ud over bunden.
  9. Bag tærten med rabarber i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.
  10. Server tærten afkølet.

Småtspisende?

Server en blanding af skyr og cremefraiche som topping til tærten, i en skål ved siden af. Det øger indholdet af fedt og protein i tærten.

 

Næringsindhold i Rabarbertærte