Når I serverer mad til beboerne, har I ansvar for, at maden ikke gør nogen syge. Fødevarer skal som hovedregel varmebehandles sådan, at fødevaren varmes helt igennem til en temperatur på mindst 75 °C. Dette gælder også, når man genopvarmer retter, som har været tilberedt og nedkølet.
Retter med rå æg skal opvarmes til mindst 75 °C. Retter med pasteuriserede æg kan dog opvarmes til en lavere temperatur, fordi pasteuriserede æg allerede er varmebehandlede med henblik på drab af fx salmonellabakterier.
Der er en række undtagelser fra kravet om varmebehandling eller genopvarmning til mindst 75 °C:
Når maden skal holdes varm, skal fødevaren have en konstant temperatur på mindst 65 °C. Der er ikke nogen tidsmæssig begrænsning for varmholdelse.
En fødevare, som har været opvarmet til 75 °C, behøver ikke at blive nedkølet, hvis den til gengæld bliver holdt varm ved mindst 65 °C.