Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Kokoskage

Kokoskage er lækker til eftermiddags- eller aftenkaffen. Duften af nybagt kage, får mundvandet til at løbe.

Sådan gør du: Kagegrunddej

  1. Pisk smør og sukker luftigt.
  2. Tilsæt et æg ad gangen og pisk mellem hvert æg, der tilsættes.
  3. Vend mel og bagepulver i. OBS: Til denne kage skal du kun bruge 150 g mel.

Til denne portion kokoskage skal du bruge en halv portion kagegrunddej. Ønsker du at bruge hele portionen af grunddej til kokoskage, skal du bruge 150 gram kokosmel i stedet for 75 gram. Alternativt kan du bruge den ekstra grunddej til Kakaokage eller Citronkage med citronglasur

Sådan gør du: Kokoskage

  1. Vend kokosmel i grunddejen.
  2. Vend evt. citronsaft i.
  3. Hæld massen op i en passende kageform – evt med bagepapir. (i videoen her på siden bager vi kun 1/2 portion, derfor er kageformen mindre end normalt)
  4. Bag kagen ved 180 gr i ca 20-30 minutter.
  5. Kagen er færdig, når der ikke hænger dej ved, når du stikker i kagen med en kniv.
  6. Pynt kagen med fx cremefraiche eller flødeskum

Næringsindhold i kokoskage

kokoskage

 

Ingredienser

Grunddej:
Der er kage til ca. 20 pers. i en hel portion grunddej

  • 1 pakke smør (250 g) – stuetemperetur
  • 250 g sukker
  • 4-5 æg (250 g)
  • 150 g mel
  • 2 spsk. bagepulver (25 g)

Særligt for kokoskage:
(passer til 1/2 portion grunddej)

  • 75 g kokosmel
  • Evt. saft af 1 citron

Pynt:
Kun fantasien sætter grænser, når du pynter kagen. Brug fx:

  • Flødeskum eller cremefraiche
  • Mynteblade eller spiselige blomster
  • Revet chokolade

Mindre madspild

Kagerester kan bruges til trifli.

Hæld lidt sherry/portvin henover et stykke kagerest, top med frugtgrød og server med flødeskum.