Kanelsnegle dufter henrivende, når de bager – og smager også himmelsk.
Sådan gør du:
- Køb en færdig, udrullet dej, eller lav en grunddej til boller med blød skorpe.
- Laver du selv grunddejen, skal du tilsætte lidt mere mel, så dejen er til at rulle ud med en kagerulle, når den er færdighævet.
- Rul dejen ud til en stor firkant på et meldækket bord.
- Bland sukker, blødt smør og kanel.
- Fordel blandingen jævnt ud på den udrullede dej og sørg for at holde kanten tættest på dig selv fri for fyld.
- Rul dejen til en lang pølse på langs, hvor den sidste del er kanten uden fyld ikke rulles med.
- Skær pølsen i ca. 1 cm tykke skriver.
- Fold dej-enderne ind under sneglene og giv dem et lille tryk, når du lægger dem på en bagepapirklædt bageplade.
- Du kan eventuelt drysse lidt hakkede nødder over sneglene
- Bag sneglene i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 15. minutter, indtil sneglene er gyldne.
- Lad sneglene køle lidt af.
- Riv eventuelt lidt mørk chokolade hen over sneglene.
- Drys serveringsfadet med lidt sukker – så undgår du, at sneglene klisterer fast til fadet.