Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Havregrød

Havregrød er dejligt til morgenmad. Du kan pifte grøden op ved at servere frugtgrød eller en anden topping til.

Sådan gør du:

  1. Hæld vand og havregryn i en gryde og bring den i kog.
  2. Skru ned, når grøden koger.
  3. Lad grøden simrer i cirka 2 minutter – rør undervejs.
  4. Smag til med salt.

Til småtspisende kan du gøre én af disse tre ting:

  • Kog grøden på sødmælk og/eller fløde.
  • Servere grøden med en klat smør.
  • Slå et æg ud i grøden i det sidste minut af kogetiden. Rør rundt, indtil ægget er rørt ud i grøden og lad grøden koge færdig.

Næringsindhold i havregrød

havregroed

Ingredienser

Der bliver cirka 10 portioner

  • 1  l vand (1000 gr)
  • 4 dl havregryn (120 gr)
  • 1 lille tsk salt (2 gr)

Mindre madspild

Rester af havregrød kan du lave til chips:

  1. Brug en ske til at sætte små klatter af grød på en bageplade med bagepapir.
  2. Smør grøden tyndt ud med en kniv og drys med lidt salt.
  3. Bag ved 200 grader til de små chips føles tørre og har fået lidt farve i kanten.
  4. Køl ned.

Grødrester kan også bruges i brøddej eller for eksempel i en frikadellefars.