Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Gulerodstzatziki

Gulerodstzatziki er lækker som tilbehør til frokost eller som dip til knækbrød til et mellemmåltid.

guleroedderSådan gør du:

  1. Skræl og skyl gulerødderne.
  2. Riv gulerødderne på et rivejern.
  3. Giv de revne gulerødder en knivspids salt og rør det sammen.
  4. Lad gulerødderne hvile i 30 minutter.
  5. Lad dem herefter dryppe af i en sigte.
  6. Vend de revne og afdryppede gulerødder med græsk yoghurt.
  7. Riv hvidløg ned i og rør rundt.
  8. Smag til med citron og fennikelfrø.
  9. Pynt evt. med frisk estragon eller anden krydderurt.

Småtspisende?

Til småtspisende kan du tilsætte skyr og fløde, og putte lidt mindre græsk yoghurt i.

Næringsindhold i gulerodstzatziki

gulerodstzatziki

 

Tip

Du kan pifte gulerodstzatzikien op ved at skære fennikel i meget tynde skiver og lade dem salte sammen med de revne gulerødder (punkt 3-4 i Sådan gør du).

Ingredienser

Der bliver ca. 10 portioner

  • 4-6 gulerødder (300 g)
  • 4-6 spsk. græsk yoghurt (100 g)
  • 1 fed hvidløg (5 g)
  • 1 tsk. salt (3 g)
  • 1 spsk. citronsaft (6 g)
  • ½ tsk. fennikelfrø (2 g) (kan udelades)

Pynt

  • 1 spsk. estragon ( 6 gr) eller anden krydderurt

Mindre madspild

Gulerodstzatzikien kan holde sig i en uge i køleskabet i en tætsluttende beholder.

Del eventuelt portionen med en anden afdeling, så intet går til spilde.