Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Fiskemos

Fiskemosen er især egnet til beboere, der har behov for blød mad.

Sådan gør du:

  1. Drys fiskestykket med salt og peber på begge sider.
  2. Læg fiskestykket på en bageplade med bagepapir
  3. Tilbered fiskestykket i ovnen ved 150 grader, indtil fisken er mør og gennemtilberedt med 75 grader i kernetemperatur.
  4. Mos den færdigtilberedte fisk med en gaffel.
  5. Fjern eventuelle ben.
  6. Smag fiskemosen til med salt, peber og citron.
  7. Server fiskemosen varm.

Småtspisende?

Du kan øge fedtprocenten ved at erstatte sødmælk med mere fløde. Smag til med skyr for at øge proteinmængden.

Næringsindhold i fiskemos

Mindre madspild

Har du rester af kogte grøntsager, kan du mose dem og tilsætte dem den mosede fisk.

Vær dog opmærksom på, at konsistensen skal forblive blød.

Er du i tvivl, kontakt dysfagiteamet.

Ingredienser

Der bliver ca. 10 portioner

  • ½ kg fisk – torsk, lyssej eller laks uden skind og ben
  • ½ dl olivenolie
  • ¼ dl sødmælk
  • ¼ dl piskefløde
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • saft af 1 økologisk citron