Fastelavnsboller er et lyspunkt i den kolde tid.
Sådan laver du en wienerdej:
- Alt skal være koldt – sæt på køl inden du går i gang.
- Bland mælk, sukker, gær og æg sammen.
- Tilsæt mel og derefter 50 g smør samt saltet (vigtigt at smør og salt ikke kommer direkte ned i gæren, da salt nedbryder gær og smør indkapsler det, og det vil derfor ikke få den optimale virkning)
- Dejen æltes til den kun lige hænger sammen.
- Vej din dej. Halvdelen af det din dej den vejer er det antal gram smør du skal bruge – ca. 500 g smør til 1 kg dej.
- Bank din smør i 15×15 cm og kom den oven på din dej og fold den omkring smøren.
- Rul din dej ud til 30×60 cm og fold begge sider ind. Børst overskydende mel af.
- Dette gør du 2 gange mere og så sætter du dejen på køl.
Borgermestermasse:
- Bland det hele sammen, og så får du en borgermestermasse.
Vaniljecreme:
- Bland sukker, vanilje, majsstivelse, æg, æggeblommer og 1 dl mælk sammen.
- Varm den resterende mælk op.
- Hæld blandingen i den varme mælk og pisk til cremen bliver tyk.
- Kom på køl.
- Pisk piskefløden til skum og vend det i den kolde creme.
Bagning:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Dejen rulle ud i 5 mm tykkelse og skæres ud i 6×6 cm.
- Kom lidt borgermestermasse på midten og fold bollerne sammen.
- Vendes på en bageplade med bagepapir.
- Kom bollerne i den varme ovn og bag dem i 10 min.
- Lad dem køle af på en bagerist.
Opbygning:
- Pisk piskefløden til skum.
- Halver fastelavnsbollerne når de er kølet af.
- Kom flødeskum i en sprøjtepose og sprøjt rundt på kanten.
- Kom lidt vaniljecreme i midten af bollen og lidt syltetøj ovenpå.
- Læg låg på og drys med lidt flormelis.