Det økologiske spisemærke

Hvad er det økologiske spisemærke?

Det økologiske spisemærke er et statskontrolleret mærke for økologi. Mærket er udtryk for, hvor stor en andel af køkkenets indkøbte fødevarer, der er økologiske.

Mærket findes i 3 niveauer: Guld, sølv og bronze, som tildeles efter, hvor stor en procentdel af et køkkens indkøbte fødevarer, der er økologiske.

  • Bronze: 30 – 60 %
  • Sølv: 60 – 90 %
  • Guld: 90 – 100%

 

Sådan gives det økologiske spisemærke

Det økologiske spisemærke er statskontrolleret. Det betyder, at det er fødevarestyrelsen, der tildeler mærket på baggrund af en årlig kontrol af køkkenernes økologiprocent, økologiopgørelser og fakturaer.

Som køkken skal I altså løbende lave opgørelser over alle indkøb, der dækker en periode på maksimalt tre måneder. I disse opgørelser angiver I beløb eller mængde for alle indkøbte fødevarer samt beløb eller mængde for indkøbte økologiske fødevarer.

Vil I have det økologiske spisemærke?

I kan også få et spisemærke på jeres afdeling/plejecenter.

Læs mere på det økologiske spisemærkes hjemmeside, hvor i også kan udregne jeres nuværende økologiprocent.