Blomkålssalat
Sådan gør du:
- Skær blomkålen fint med en kniv eller på et mandolinjern.
- Rist pinjekernerne på en pande
- Hak rødløg fint.
- Skær ost i små tern.
- Bland olie med citronskal og -saft, og smag til med salt og evt. 1 tsk. sukker.
- Bland blomkål, pinjekerner, løg og ost, og vend dressingen i.
- Hak persillen groft og vend i salaten.
Blomkålssalaten kan også laves i en version, der er egnet til beboere med tygge/synkebesvær.
Sådan gør du:
- Skær blomkål i mindre buketter og kog den
- Rist pinjekerner på en pande
- Hak rødløget
- Skær ost i små tern
- Blend kogt afkølet blomkål, pinjekerner, rødløg, ost og persille
- Tilsæt olie, indtil en passende konsistens er opnået.
- Smag til med salt, peber og citronsaft/sukker.
Næringsindhold i blomkålssalat