Blomkålssalat

Sådan gør du:

anretning

  1. Skær blomkålen fint med en kniv eller på et mandolinjern.
  2. Rist pinjekernerne på en pande
  3. Hak rødløg fint.
  4. Skær ost i små tern.
  5. Bland olie med citronskal og -saft, og smag til med salt og evt. 1 tsk. sukker.
  6. Bland blomkål, pinjekerner, løg og ost, og vend dressingen i.
  7. Hak persillen groft og vend i salaten.

Blomkålssalaten kan også laves i en version, der er egnet til beboere med tygge/synkebesvær.

Sådan gør du:

  1. Skær blomkål i mindre buketter og kog den
  2. Rist pinjekerner på en pande
  3. Hak rødløget
  4. Skær ost i små tern
  5. Blend kogt afkølet blomkål, pinjekerner, rødløg, ost og persille
  6. Tilsæt olie, indtil en passende konsistens er opnået.
  7. Smag til med salt, peber og citronsaft/sukker.

Næringsindhold i blomkålssalat

blomkaalssalat

farveforklaring