Æggekage: chorizo/kommenost
Æggekage, der simrer på panden, dufter dejligt og er med til at vække beboernes appetit.
Sådan gør du:
- Bland æg med fløde, kvark og sødmælk.
- Tilsæt salt og små stykker kommen-ost.
- Steg chorizopølsen gylden på panden.
- Hæld æggeblandingen over pølsestykkerne.
- Bag/steg æggekagen i 10-15 minutter.
- Læg gerne et låg over panden, men tag det af og løft lidt op i siderne på æggekagen undervejs og vip ubagt æggemasse ned på panden.
- Tag æggekagen af varmen, når den er fast i konsistensen.
- Servér æggekagen med hakket persille over.
OBS: Borgere med tykke/synkebesvær skal ikke have serveret æggekagen med pynt. Pølse skal hakkes fint, blendes eller helt udelades.
Har I småtspisende beboere?
Æggekagen kan gøres både mere energi- og proteinrig til småtspisende beboere.
Sådan gør du:
- Udskift noget af sødmælken med ekstra fløde.
- Brug skyr i stedet for kvark.
Næringsindhold i æggekage med chorizopølse og kommen-ost
Næringsoversigten gælder for æggekagen med chorizopølse og kommen-ost med de ingredienser, der står opført i opskriften.
Vær opmærksom på, at fedt- og proteinindholdet vil stige, hvis du laver versionen til småtspisende.