Æggekage: Bacon og tomat

Æggekage, der simrer på panden, dufter dejligt og er med til at vække beboernes appetit.

baconSådan gør du:

  1. Bland æg med fløde, kvark og sødmælk.
  2. Tilsæt salt.
  3. Steg baconstykkerne sprøde på panden og læg dem til side på fedtsugende papir.
  4. Hæld æggeblandingen på panden og steg i fedtstoffet fra baconstykkerne.
  5. Bag/steg æggekagen i 10-15 minutter.
  6. Læg gerne et låg over panden, men tag det af og løft lidt op i siderne på æggekagen undervejs og vip ubagt æggemasse ned på panden.
  7. Tag æggekagen af varmen, når den er fast i konsistensen.
  8. Servér æggekagen med hakkede tomater, sprødt bacon og finthakket purløg.

OBS: Beboere med tykke/synkebesvær skal have serveret æggekagen uden pynt. Vurdér den enkeltes tykke/synkefunktion, inden du serverer æggekagen.

Har I småtspisende beboere?

Æggekagen kan gøres både mere energi- og proteinrig til småtspisende beboere.

Sådan gør du:

  1. Udskift noget af sødmælken med ekstra fløde.
  2. Brug skyr i stedet for kvark.

Næringsindhold i æggekage med bacon og tomat

Denne næringsoversigt gælder for æggekagen med bacon og tomat med de ingredienser, der står opført i opskriften. Vær opmærksom på, at fedt- og proteinindholdet vil stige, hvis du laver versionen til småtspisende.

aeggekage-med-bacon

farveforklaring