Æggekage: Bacon og tomat
Æggekage, der simrer på panden, dufter dejligt og er med til at vække beboernes appetit.
Sådan gør du:
- Bland æg med fløde, kvark og sødmælk.
- Tilsæt salt.
- Steg baconstykkerne sprøde på panden og læg dem til side på fedtsugende papir.
- Hæld æggeblandingen på panden og steg i fedtstoffet fra baconstykkerne.
- Bag/steg æggekagen i 10-15 minutter.
- Læg gerne et låg over panden, men tag det af og løft lidt op i siderne på æggekagen undervejs og vip ubagt æggemasse ned på panden.
- Tag æggekagen af varmen, når den er fast i konsistensen.
- Servér æggekagen med hakkede tomater, sprødt bacon og finthakket purløg.
OBS: Beboere med tykke/synkebesvær skal have serveret æggekagen uden pynt. Vurdér den enkeltes tykke/synkefunktion, inden du serverer æggekagen.
Har I småtspisende beboere?
Æggekagen kan gøres både mere energi- og proteinrig til småtspisende beboere.
Sådan gør du:
- Udskift noget af sødmælken med ekstra fløde.
- Brug skyr i stedet for kvark.
Næringsindhold i æggekage med bacon og tomat
Denne næringsoversigt gælder for æggekagen med bacon og tomat med de ingredienser, der står opført i opskriften. Vær opmærksom på, at fedt- og proteinindholdet vil stige, hvis du laver versionen til småtspisende.