Færdigtilberedning og duft af mad

Det varme måltid mad til beboerne på plejecenteret bliver leveret af køkkenet MAD til hver DAG. Se eksempler på maden her i vores billedgalleri.

 

Sådan færdigtilbereder du det varme måltid:

Siden er under opbygning

 

Brug gryde eller pande for duftens skyld

Duften af mad sætter gang i appetittenDuften af mad sætter gang i appetitten, og minder de ældre om, at det snart er spisetid.
Derfor er det en god idé (hvis tiden tillader det) at tage et enkelt element ud af det varme måltid og varme det i en gryde eller på en pande.

en tegning af en Tallerken med frikadeller, kartofler og grøntKig på rettens forskellige dele og beslut dig for, hvor der er mest “for næsen”. Det kan fx være:

  • Karrysovsen i Boller i karry. Hvis du opvarmer sovsen i en gryde, vil det få køkkenet og spisestuen til at dufte af karry. Har du ekstra tid, kan du eventuelt også riste lidt karry på en tør pande.
  • Bløde løg og bacon til Brændende kærlighed. Du kan selv lave ekstra bløde løg af et par rå løg, og så hælde portionen fra køkkenet i. Løg, der står og steger i lidt smør, er selve duften af hjemmelavet mad.
  • Gryderetter så som gullash eller bankekød kan du opvarme i en gryde, så duften spredes i afdelingen.