Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Brød og bagværk

Boller, med og uden fyld, fra MAD til hver DAG

Dagen før:

  1. Bollerne tages op fra frost og sættes på en bageplade.
  2. Dæk dem til med vita vrap eller folie, så de ikke bliver tørre.
  3. Sæt bagepladen med bollerne i køleskab.

På dagen:

  1. Tag bollerne ud af køleskabet og lad dem hæve til dobbelt størrelse (tiden afhænger af rumtemperaturen)
  2. Forvarm ovnen til 190 grader varmeluft (200 grader uden varmeluft)
  3. Sæt bollerne i ovnen og bag dem i ca. 10 – 15 min.

TIP:
Bollerne kan, inden de sættes i ovnen, pensles med æg og drysses med birkes, sesam, solsikkekerner eller andet.

Kringle

en ældre mand i kørestol, der får serveret kaffe af plejepersonaleDagen før:

  1. Tag kagen ud af fryseren
  2. Stil den på køl og lad den tø op til dagen efter

På dagen:

  1. Tag kagen ud af køleskabet mindst 1 time før bagning og stil den på en bageplade, dækket med vitavrap/film.
  2. Tryk evt. lidt på kringlens midte, så remoncen fordeles jævnt i kringlen.
  3. Ovnen forvarmes til 180° C
  4. pensl kringlen med æg eller mælk og drys gerne med nøddeflager og/eller perlesukker.
  5. Bag kringlen ved 180° C i ca. 20 min. til overfladen er gylden.

Velbekomme!

Frugttærte/Æbletærte

  • Den ubagte tærte tages ud fra frost og sættes direkte ind i den kolde ovn.
  • Tænd ovnen på 180° C almindelig ovn (varmluft ovn 160° C).
  • Frugttærten bages ca. 40-45 minutter (kernetemperatur skal være 96° C).
  • Hvis frugttærten er optøet, skal den kun bages ca. 35-40 minutter ved 180° C almindelig ovn (varmluft ovn 160° C).

Velbekomme

Brunkager, Jødekager, Vanillekager og Chokoladespecier

Småkagerne leveres i ruller á 500 g rå dej, 1 rulle dej rækker til ca. 2 bageplader.

  • Tag rullen med småkagedej ud af fryseren. Lad den tø natten over i køleskabet eller på køkkenbordet i tre til fire timer.
  • Skær rullen ud i tynde skiver og læg småkagerne på en bageplade.
  • Bag småkagerne 5-8 minutter i alm. ovn ved 180 grader.

NB. Jødekager: Inden bagning, pensles småkagerne med lidt æg og drysses med kanelsukker og evt. nøddeflager.

Kagerulle og grydeske

 

Vedr. afbagning af småkager

Af hensyn til dannelsen af akrylamid skal det undgås at småkager mv. bages for mørke – bag kun til en gylden farve er opnået.