Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Køkkenets tilbud

Kommunens plejehjem tilbyder brugerbetalt døgnkost, hvor borgerne kan være med til at sammensætte menuen ud fra de retter der tilbydes.

Døgnkosten består af 3 hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider.

Flaskevarer som sodavand, øl eller spiritus er ikke en del af døgnkosten og skal derfor tilkøbes af borgene selv eller deres pårørende.

dagens hovedmåltider og mellemmåltider, der flyver i luften

Hvis borgerne har sundhedsmæssige problemer som kan forebygges eller bedres ved hjælp af mad og ernæring kan der tilbydes individuel vejledning af klinisk diætist.

Meget tynd ældre dame med stok

 

For at læse mere om kvalitetsstandarden for Madservice – tryk her.

For at se prisen på døgnkost på plejehjem – tryk her.

For at se prisen på døgnkost ved midlertidigt ophold – tryk her.

Fokus på bæredygtighed i Mad, Måltider og Ernæring.

I de seneste år har køkkenerne under Mad, Måltider og Ernæring med baggrund i verdensmålene opstartet et arbejde med at udvikle mere bæredygtige menuer, bl.a. mere plantebaseret og mindre oksekød.

De kostfaglige medarbejdere fra Mad, Måltider & Ernæring har været på et todages kursus i bæredygtig produktion og fik i den forbindelse øje på eller øgede opmærksomheden på nogle af de pejlemærker, som køkkenerne kan kigge efter.

Nogle af de ting, der arbejdes videre med er:

  • Madspild
  • Minimering af klimabelastende fødevarer
  • Sikring af tilstrækkeligt protein i menuerne
  • Vandforbrug
  • Elforbrug

I 2023 blev der også indgået et samarbejde med Meyers Madhus med henblik på at øge økologiprocenten på fødevareforbruget. Dog med den begrænsning at fødevareudgifterne ikke må øges og at Sundhedsstyrelsens ”Anbefalinger for den danske Institutionskost” efterleves i forhold til næringsindhold i maden afhængig af målgruppens behov.
Projektet hedder Økologi og Madglæde og finansieres af Landbrug og Fødevarer.

Som samarbejdspartnere, vil man i organisationen opleve at køkkenerne arbejder med følgende parametre:

  • Fokus på madspild – rette portion til rette borger
  • Fokus på udvikling og brug af mere plantebaserede menuer
  • Fokus på udvikling og brug af mindre klimabelastende fødevarer
  • Fokus på energiforbrug

Kontakt og rådgivning

  • Klinisk diætist i forhold til ernæringsproblematikker
    Lene Marie Moritzen
    Mail: lemam@fmk.dk
    Tlf. 72 53 55 11
  • Ernæringsassistenten tilknyttet plejehjemsafd. i forhold til døgn kosten

Sådan kontakter du os