Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Spread: Ærter med basilikum

Spread er en smørbar blanding, som kan smøres på brødet enten som pålæg eller som tilbehør under eller oven på pålæg.

Ærtespread med basilikum kan smøres på brødet til frokost eller serveres som dip til knækbrød til et mellemmåltid. Beboere med tykke/synkebesvær bør du ikke servere knækbrød for.

Sådan gør du:

  1. Optø ærterne.
  2. Blend ærterne og basilikum i en blender.
  3. Kom tykmælk i lidt af gangen, til du har den rette konsistens.
  4. Smag til med salt og citron.

Småtspisende?

Serverer du ærtespreaden til småtspisende, er det en god idé at komme skyr og fløde i, i stedet for tykmælk.

Næringsindhold i ærtespread med basilikum

aertebasilikumspread

< Tilbage til forrige side
VegetarHalalBlød

Ingredienser

Der bliver til ca. 10 portioner

  • 250 g frosne ærter
  • 1 dl tykmælk (100 g)
  • 1 håndfuld basilikum (25 g) – brug evt. andre friske krydderurter, som fx mynte
  • 1 tsk. salt (3 g)
  • 1 tsk. citronsaft (3 g)

Mindre madspild

Ærtespread med basilikum kan holde sig i en uge i køleskabet i en tætsluttende beholder.

Del eventuelt portionen med en anden afdeling, så intet går til spilde.