Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Brødbudding

Brødbudding er du eller din kollega måske blevet præsenteret for på Måltidsakademiet. Det lyder måske mærkeligt, at det skulle smage godt, men forbered dig på at blive overrasket!

Sådan gør du:

  1. Skær skorpen af brødet, og skær brødet i tern på ca. 2 cm.
  2. Smør herefter en stor tærteform med fedtstof og fordel brødterningerne i fadet.
  3. Drys grofthakket Daim hen over.
  4. Pisk æg, sukker, piskefløde og mælk sammen, og hæld det jævnt over.
  5. Tildæk fadet og lad brødene stå og trække i en halv time.
  6. Drys brun farin over lige inden du sætter fadet i ovnen, og bag brødbuddingen i 40-50 minutter ved 170 grader varmluft.
  7. Desserten er færdig, når buddingen er fast og sukkeret er let karamelliseret.
  8. Brødbuddingen kan spises både lun og kold og serveres gerne med creme fraiche eller flødeskum til.

Næringsindhold i brødbudding, udregnet til 8 personer

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Til 6-8 personer

  • 250 g tørt brød uden skorpe (rester)
  • 100 g Daim chokolade
  • 3 æg
  • 40 g rørsukker
  • 40 g brun farin
  • 2½ dl piskefløde
  • 2½ dl mælk
  • Smør til formen

Tip! Du kan også tilsætte rosiner, tørret frugt eller nødder til brødbuddingen.