Suppe: Hokaidosuppe
Hokaidosuppe er en dejlig efterårssuppe, der er flot orange i farven og samtidig dufter og smager skønt.
Sådan gør du:
- Vask hokaidogræskarret og flæk det.
- Skrab kernerne ud med en ske.
- Skær det i mindre stykker.
- Skræl gulerødder og kartofler
- Skær gulerødder og kartofler i mindre stykker.
- Kog grønsagerne i 1 – 1½ l grønsagsbouillon alt efter, hvor tyk suppen skal være.
- Blend de udkogte grøntsager i gryden med en stavblender sammen med 1 dl fløde (pas på det ikke sprøjter – afskærm eventuelt gryden med et viskestykke rundt om stavblenderen).
- Smag til med salt, sukker og citron.
- Servér med fløde og olie, som tilsættes og røres i suppen lige inden servering.
Småtspisende?
Til småtspisende kan du tilsætte skyr i stedet for noget af olien.
Næringsindhold i hokaidosuppe
Giv suppen et twist
Pift eventuelt suppen op med lidt friskrevet ingefær, som koges sammen med grønsagerne.