Suppe: Hokaidosuppe

Hokaidosuppe er en dejlig efterårssuppe, der er flot orange i farven og samtidig dufter og smager skønt.

Sådan gør du:

  1. Vask hokaidogræskarret og flæk det.
  2. Skrab kernerne ud med en ske.
  3. Skær det i mindre stykker.
  4. Skræl gulerødder og kartofler
  5. Skær gulerødder og kartofler i mindre stykker.
  6. Kog grønsagerne i 1 – 1½ l grønsagsbouillon alt efter, hvor tyk suppen skal være.
  7. Blend de udkogte grøntsager i gryden med en stavblender sammen med 1 dl fløde (pas på det ikke sprøjter – afskærm eventuelt gryden med et viskestykke rundt om stavblenderen).
  8. Smag til med salt, sukker og citron.
  9. Servér med fløde og olie, som tilsættes og røres i suppen lige inden servering.

Småtspisende?

Til småtspisende kan du tilsætte skyr i stedet for noget af olien.

Næringsindhold i hokaidosuppe

Giv suppen et twist

Pift eventuelt suppen op med lidt friskrevet ingefær, som koges sammen med grønsagerne.