Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Spread: Jordskokkespread

Jordskokkespread er rigtig lækkert på ristet brød som mellemåltid eller frokost. Til beboere med tykke/synkebesvær, bør brødet dog ikke ristes.

Sådan gør du:

  1. Skær jordskokkene i tern.
  2. Kog jordskokkene møre, hvis de er rå. De skal koges ligesom kartofler: i 20-25 minutter og kun lige være dækket af vand med låg på gryden.
  3. Hæld lidt af vandet fra og gem det, når jordskokkerne er helt møre.
  4. Blend massen med en stavblender og hæld fløde og evt. en klat smør i.
  5. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis konsistensen er for fast.
  6. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Småtspisende?

Serverer du spreaden til småtspisende, kan du udelade ekstra kogevand og erstatte med mere fløde og smør.

Næringsindhold i jordskokkespread

farveforklaring

Ingredienser

Der bliver til ca. 10 portioner

  • 6 jordskokker – skrællet og skyllet – eller en rest jordskokker fra middagsmaden
  • ½ dl fløde
  • 20 g smør
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • ½ citron

Mindre madspild?

Er der rester af kartofler, kan du også bruge dem til en spread.

Pas på med ikke at blende for meget, da spreaden kan blive “lang” og sej.