Ratatouille
Sådan gør du:
- Skræl auberginerne og skær dem i runde skriver.
- Drys salt over.
- Lad aubergineskiverne stå i 30 min.
- Skyl skiverne med vand og dup dem tørre.
- Steg aubergineskiverne i olie i en gryde.
- Læg de færdigstegte skiver på et stykke køkkenrulle.
- Steg løgene i samme gryde til de er gyldne
- Tilsæt tomaterne og aubergineskiverne og steg videre ved svag varme med låg på i 10 min.
- Hæld koldt vand i gryden, så det lige dækker fyldet
- Lad ratatouillen simre ved svag varme i 20 min.
- Rør rundt i gryden.
- Servér ratatouillen med pitabrød eller andre typer brød, som kan dyppes i ratatouillen.
Dressing til ratatouille
Du kan lave en mælkedressing til ratatouillen, som småtspisende kan spise til. Dressingen øger fedt- og proteinindholdet.
Sådan gør du:
- Rør lidt fløde, cremefraiche og skyr sammen.
- Smag til med citronsaft, salt og peber
- Servér dressingen til ratatouillen