Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Ratatouille

Sådan gør du:

  1. Skræl auberginerne og skær dem i runde skriver.
  2. Drys salt over.
  3. Lad aubergineskiverne stå i 30 min.
  4. Skyl skiverne med vand og dup dem tørre.
  5. Steg aubergineskiverne i olie i en gryde.
  6. Læg de færdigstegte skiver på et stykke køkkenrulle.
  7. Steg løgene i samme gryde til de er gyldne
  8. Tilsæt tomaterne og aubergineskiverne og steg videre ved svag varme med låg på i 10 min.
  9. Hæld koldt vand i gryden, så det lige dækker fyldet
  10. Lad ratatouillen simre ved svag varme i 20 min.
  11. Rør rundt i gryden.
  12. Servér ratatouillen med pitabrød eller andre typer brød, som kan dyppes i ratatouillen.

 

Dressing til ratatouille

Du kan lave en mælkedressing til ratatouillen, som småtspisende kan spise til. Dressingen øger fedt- og proteinindholdet.

Sådan gør du:

  1. Rør lidt fløde, cremefraiche og skyr sammen.
  2. Smag til med citronsaft, salt og peber
  3. Servér dressingen til ratatouillen

Næringsindhold i ratatouille

ratatouille

farveforklaring

Ingredienser

Der bliver til ca. 10 anretninger

  • 1 aubergine (100 gr)
  • 100 gr. groft hakkede løg
  • 100 gr blendede tomater
  •  ½ tsk. spidskommen
  • 1 tsk salt (3 gr)
  • 1 tsk peber (3 gr)
  • 2 spsk olivenolie til stegning (10 gr)

Mindre madspild

Du kan fint bruge andre grønsagsrester til denne ret, fx peberfrugt, squash, champignon og lignende.