Pæregrød er godt både som topping, i trifli eller alene som frugtgrød.
Sådan gør du:
Bruger du friske pærer:
- Skyl pærerne, skræl dem og skær kernehuset ud.
- Skær dem i passende små mundrette stykker.
Bruger du frosne pærestykker:
- Tø de frosne pærestykker op.
Resten gælder for både friske og frosne pærestykker:
- Kom pærestykkerne i en gryde med lidt vand i bunden.
- Kog de friske pærer i 5-10 minutter, de optøede i 1-2 minutter med sukker og vaniljekorn og -stænger. Rør undervejs.
- Rør en blanding af kartoffelmel og vand, hvis du kan se, at grøden ikke koges sammen – eller hvis grøden er meget vandet.
- Tag gryden af varmen og tilsæt evt. blandingen af kartoffelmel og vand. Jo mere vand der er i gryden, jo mere af kartoffelmelsblandingen skal du bruge. Find en passende konsistens.
- Rør grundigt rundt. Grøden må ikke koge, når kartoffelmelsblandingen er tilsat.
- Afkøl grøden – den stivner langsomt.
- Smag grøden til – er den for syrlig, tilsæt mere sukker.
- Smag eventuelt pæregrøden til med citronsaft og revet/hakket ingefær.
- Drys med sukker på toppen af grøden for, at den ikke trækker skind.
Småtspisende?
Skal du serverer grøden for småtspisende, er det en god idé at servere den med lidt fløde rørt med skyr og sukker.