Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Klatkager af havregrød

Klatkager er en god måde at gøre rester af havregrød til et lækkert mellemåltid.

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker sammen med kartoffelmel.
  2. Rør æggeblandingen sammen med grøden, vaniljesukker og citronskal
  3. Lad klatkagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca ½ time.
  4. Steg små klatkager i smør på en stegepande.
  5. Server klatkagerne lune med f.eks. bær og ahornsirup eller med marmelade.

TIP: Du kan også lave en salt version med krydderurter. På den måde kan klatkagerne spises med fx dip eller pålægssalater.

Småtspisende?

Tilsæt ekstra fedt til klatkagerne, fx i form af smør i dejen.

Server klatkagerne med tilbehør, der er høj på protein og fedt. Det kan fx være skyr blandet med flødeskum eller en fed pålægssalat.

Næringsindhold i klatkager af havregrød

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

Der bliver ca 4 portioner

  • 4 dl kold havregrød, risengrød eller anden grødtype
  • 2 æg
  • 1 tsk. rørsukker
  • 2 tsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 25 g smør

Mindre madspild

Klatkager er en god måde at få brugt eventuelle rester af grød fra morgenmaden.