Havregrødskage

Havregrødskagen forvandler rester af havregrød fra morgenmaden til en lækker, sød forkælelse.

Sådan gør du:

  1. Kog havregrøden, og lad den afkøle.
  2. Pisk æg, sukker og farin godt.
  3. Kom den smeltede smør i sukker-æggeblandingen og rør rundt.
  4. Bland mel, natron, bagepulver, kanel og salt og vend det i dejen.
  5. Tilsæt havregrøden.
  6. Kom dejen i en bagepapirsklædt bradepande.
  7. Bag kagen i ca. 45 min ved 175 grader.

Du kan også lave havregrødskagen til muffins. Kom da dejen i papirsforme og hold øje med dem i ovnen. Bagetiden er  har ca. 25 mnutter.

Sådan laver du glasur:

  1. Kog mørk farin, smør og mælk sammen
  2. Hæld glasuren over kagen, når kagen er bagt
  3. Drys eventuelt med lidt havregryn på glasuren til sidst.

Næringsindhold i kagen

 

Næringsindhold i glasuren

Næringsindhold i kagen med glasur