Havregrødskage
Havregrødskagen forvandler rester af havregrød fra morgenmaden til en lækker, sød forkælelse.
Sådan gør du:
- Kog havregrøden, og lad den afkøle.
- Pisk æg, sukker og farin godt.
- Kom den smeltede smør i sukker-æggeblandingen og rør rundt.
- Bland mel, natron, bagepulver, kanel og salt og vend det i dejen.
- Tilsæt havregrøden.
- Kom dejen i en bagepapirsklædt bradepande.
- Bag kagen i ca. 45 min ved 175 grader.
Du kan også lave havregrødskagen til muffins. Kom da dejen i papirsforme og hold øje med dem i ovnen. Bagetiden er har ca. 25 mnutter.
Sådan laver du glasur:
- Kog mørk farin, smør og mælk sammen
- Hæld glasuren over kagen, når kagen er bagt
- Drys eventuelt med lidt havregryn på glasuren til sidst.
Næringsindhold i kagen