Gulerodstzatziki
Gulerodstzatziki er lækker som tilbehør til frokost eller som dip til knækbrød til et mellemmåltid.
Sådan gør du:
- Skræl og skyl gulerødderne.
- Riv gulerødderne på et rivejern.
- Giv de revne gulerødder en knivspids salt og rør det sammen.
- Lad gulerødderne hvile i 30 minutter.
- Lad dem herefter dryppe af i en sigte.
- Vend de revne og afdryppede gulerødder med græsk yoghurt.
- Riv hvidløg ned i og rør rundt.
- Smag til med citron og fennikelfrø.
- Pynt evt. med frisk estragon eller anden krydderurt.
Småtspisende?
Til småtspisende kan du tilsætte skyr og fløde, og putte lidt mindre græsk yoghurt i.
Næringsindhold i gulerodstzatziki
Tip
Du kan pifte gulerodstzatzikien op ved at skære fennikel i meget tynde skiver og lade dem salte sammen med de revne gulerødder (punkt 3-4 i Sådan gør du).