Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Grissini

Grissinier kan bruges som mellemmåltid med dip til.

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i vand med sukker.
  2. Bland først de tørre ingredienser i,
  3. Bland derefter salt, revet ost og olie i
  4. Ælt dejen nogle minutter.
  5. Lad dejen hvile en halv times tid med viskestykke over.
  6. Rul aflange tynde stænger ud og læg på plade med bagepapir.
  7. Pensl med vand og drys nigellafrø (jomfru i det grønne), sesamfrø eller salt på stængerne.
  8. Lad stænderne hvile i en halv times tid.
  9. Bag stængerne ved 170 grader i en varm ovn. Bagetiden kan variere alt efter, hvor tykke du har rullet grissinierne.

Grissinerne er mest sprøde og lækre, lige når de er bagt. Efter pakning bliver de bløde, men kan fint ristes på en brødrister og vækkes til sprødhed igen.

Næringsindhold i grissini

grissini

 

Mindre madspild

Har du gemt nogle grissinier i en pose, så de er blevet bløde, kan de varmes inden servering i ovnen eller på en brødrister.

Du kan godt fryse grissinier i fryseren.

Når du skal bruge dem, skal du optø dem og giv dem nogle få minutter i en varm ovn inden servering.

Ingredienser

Der bliver ca 30-40 stykker afhængig af tykkelsen

  • 15 g gær
  • 1 tsk. sukker (5 g)
  • 4 dl vand
  • 250 g hvedemel
  • 200 g speltmel, durummel eller hvad du har
  • 30 g revet parmesanost
  • 2 spsk. olivenolie (28 g)
  • ½ tsk. salt (2 g)
  • sesamfrø/nigellafrø/maldonsalt til pynt
  • vand til pensling