Grillede kartoffelbrød
Grillede kartoffelbrød kan du servere som frokostret, som tilbehør til suppe eller som et lille lækkert mellemmåltid.
Sådan gør du:
- Mos de kogte kartofler.
- Vend dem sammen med krydderurter, presset hvidløg, hytteost, lidt olie og salt og peber.
- Pensl brødene med resten af olien og rist dem i ovnen ved 250 grader i max 5 min. Hold øje!
- Læg blandingen på det ristede brød.
- Gratiner brødene i ovnen ved 250 grader, til de er brune og lækre
OBS: Disse brød bør ikke serveres til beboere med tykke/synkebesvær.
Småtspisende?
Til småtspisende ældre kan du tilføje ekstra protein i form af revet ost på toppen og mere hytteost. Tilsæt gerne mere fedt til kartoffelmosen fx i form af smør eller olie.
Du kan også servere brødene med en dip/dressing med høj indhold af protein og fedt – fx skyr blandet op med mayonnaise eller flødeskum.