Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Butterdejsvafler med jordbær

jordbaerSådan gør du:

  1. Udstik butterdejen i små runde dejstykker.
  2. Rul dejstykkerne ud i sukker.
  3. Læg stykkerne på bagepapir.
  4. Bag stykkerne gyldne ved 200 grader i ca. 10 minutter.
  5. Hæld jordbær, vand, vanillekorn og sukker i en gryde.
  6. Kog ingredienserne i gryden sammen i et par minutter.
  7. Blend den færdigkogte sauce til en ensartet masse.
  8. Tag saucen af blusset.
  9. Rør kartoffelmelet til en jævning ved at røre det ud i ½ dl koldt vand.
  10. Tilsæt kartoffelmelsjævningen i jordbærsaucen under omrøring.
  11. Saucen stivner, efterhånden som den afkøles.
  12. Pisk fløden til skum med flormelis.
  13. Servér vaffel med flødeskum og jordbærsauce.

HUSK

Frosne bær skal altid koges mindst 1 minut før servering, da de kan have sygdomsfremkaldende bakterier på overfladen.

Til småtspisende kan du øge energi- og proteinindholdet i vaflerne.

Sådan gør du:

  1. Rør lidt skyr og cremefraiche i flødeskummet.
  2. Servér den proteinrige flødeskum til vaflerne.

Næringsindhold i butterdejsvafler

butterdejsvafler

Næringsindhold i jordbærsauce

jordbaersauce

Næringsindhold i samlet dessert

samlet-vafler

 

Ingredienser

Der bliver til ca. 10 personer

  • Butterdejsplader (200 g)

Jordbærsauce:

  • 100 g friske el. frosne jordbær
  • Evt ½ dl vand
  • 1 vaniljestang (10 g)
  • 8 spsk. rørsukker (100 g)
  • 1,5 spsk. kartoffelmel (20 g)

Pynt:

  • ¼ L. piskefløde (250 g)
  • 3 spsk. flormelis (20 g)

 

Tip:

Kog mange jordbær ad gangen og frys dem ned i mindre frostposer markeret med dato. Så er bærene klar, når der skal laves energidrik/smoothies/sauce.

Andre frosne bær kan også bruges, fx hindbær.