Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Blomkålssalat

Sådan gør du:

anretning

  1. Skær blomkålen fint med en kniv eller på et mandolinjern.
  2. Rist pinjekernerne på en pande
  3. Hak rødløg fint.
  4. Skær ost i små tern.
  5. Bland olie med citronskal og -saft, og smag til med salt og evt. 1 tsk. sukker.
  6. Bland blomkål, pinjekerner, løg og ost, og vend dressingen i.
  7. Hak persillen groft og vend i salaten.

Blomkålssalaten kan også laves i en version, der er egnet til beboere med tygge/synkebesvær.

Sådan gør du:

  1. Skær blomkål i mindre buketter og kog den
  2. Rist pinjekerner på en pande
  3. Hak rødløget
  4. Skær ost i små tern
  5. Blend kogt afkølet blomkål, pinjekerner, rødløg, ost og persille
  6. Tilsæt olie, indtil en passende konsistens er opnået.
  7. Smag til med salt, peber og citronsaft/sukker.

Næringsindhold i blomkålssalat

blomkaalssalat

farveforklaring

 

 

Ingredienser

Der er til 10 anretninger

  • 8 buketter blomkål (½ hoved / 300g) – rå eller kogt
  • ½ rødløg (50 g)
  • Pinjekerner (40 gr)
  • ½ dl olie (raps- eller olivenolie) (50 g)
  • Saft og skal af ½ økologisk citron (10 g)
  • 1½ tsk. salt (5 g)
  • 50 g vesterhavsost (eller en anden tør, salt ost, fx primadonna ost)
  • En håndfuld bredbladet persille – skyllet(100 g)
  • Evt. 1 tsk. sukker
  • 1 tsk peber  (3 gr)

Mindre madspild

Brug eventuelt en rest kogt blomkål fra aftensmaden i går i denne salat.

Har du modtaget mere mad, end beboerne kan spise?

Overvej, om der er noget, der kan gemmes og bruges til en pålægssalat.