Drikke, der naturligt har denne konsistens er:
Løber hurtigt gennem tænderne af en gaffel, og efterlader en let belægning. Kan efterlade en i koppen/glasset.
For at opnå let fortykket konsistens i vand, te, kaffe, juice, mælk og tynde supper tilsættes knap ½ måleske (o,7g) pr. 100 ml.
Svarer til honning ved rumtemperatur eller til tyk shake. Drypper langsomt gennem tænderne på en ske. Vanskeligt at drikke med sugerør, indtages bedst med ske.
For at opnå moderat fortykket konsistens skal alle væsker tilsættes 1 måleske (2g) pr 100 ml.
Ekstrem tyk. Svarer til budding eller mousse.
Det er ikke muligt at drikke fra en kop. Skal altid ledsages af væske i IV/sonde.
Er sammenhængende og holder formen på en teske. Er for tyk, hvis en teske kan stå alene i væsken.
For at opnå meget fortykket konsistens skal alle væsker tilsættes 2 måleskeer (4g) pr. 100 ml.
Tilsæt først væske og derefter Attylet Plus. Drikkeklar på 5 min. Mælkeprodukter skal stå 15-20 minutter inden fuld effekt af fortykkelsen.
Mona Mikkelsen
Tlf.: 20 46 66 80
Jette Thomsen Fabricius
Tlf.: 51 36 95 65