Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Tunsalat

fiskTunsalat er god både på rugbrød og på hvedebrød.

Sådan gør du:

  1. Start med at lave grunddressingen.
  2. Bland tun, æg, purløg og rødløg i grunddressingen.
  3. Smag til med salt, peber og citron.
  4. Pynt med hakket dild.

Denne pålægssalat kan også laves i en version, der er god til ældre med tygge/synkebesvær.

Sådan gør du:

  1. Lav en portion grunddressing til pålægssalat.
  2. Blend tun, æg, purløg, dild og rødløg.
  3. Tilsæt grunddressing, mens du blender, indtil salaten har en passende konsistens.
  4. Smag til med salt, peber og citronsaft.

OBS: Undlad at pynte salaten med dild til beboere med tykke/synkebesvær.

Næringsindhold i tunsalat

tunsalat

 

 

< Tilbage til forrige side
Blød

Ingredienser:

Der er til 10 anretninger

  • 1 portion grunddressing
  • Tun, drænet (200 g)
  • 2-3 hårdkogte æg i tern (100-130 g)
  • 2 spsk. hakket purløg (4 g)
  • 1 spsk. dild (2 g)
  • 2 tsk. Finthakket rødløg (5 g)
  • 1 tsk salt (3 gr)
  • 1 tsk peber ( 3 gr)
  • 1 spsk citronsaft ( 4 gr)

Mindre madspild

Har du modtaget mere mad fra Byens Køkken, end beboerne kan spise?

Overvej om der er noget, der kan gemmes og bruges til en pålægssalat.