Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Tilsmag: Mellemmåltider

Kage og is

  • Server gerne cremefraiche eller flødeskum til kage.
  • Reven ingefær kan du eventuelt komme i flødeskummen for at friske den op og for at gøre den lidt stærkere.

Ingefær balancerer den fede flødeskum og søde kage.

Is

  • Hakket chokolade eller chokoladecreme kan serveres til is.

Bitterheden fra chokoladen balancerer fedmen fra isen.

Æbleskiver

  • Syltetøj/marmelade og florsukker er rigtig godt til æbleskiver.

Er marmeladen for sød, kan du dryppe lidt citronsaft i for at give friskhed. Det syrlige indslag vil balancere de søde æbleskiver.

 

 

Knækbrød, kiks og grissini

  • Smør, ost og marmelader kan du tilbyde til knækbrød og kiks.
  • Spreads og dips kan du servere i skåle for sig sammen med knækbrød og grissini.

Hvis spreaden eller dippen er lidt fed i smagen, kan der justeres med enten citron eller lime for at balancere fedmen.

Opskrifter på spreads

Jordskokkespread

Grøntsagsspread

Bønnespread

Laksespread

Rødbede-æblespread

Ærtespread med citronmelisse

Ærtespread med basilikum

Kartoffelspread

Energidrikke

  • Citron- eller limesaft er godt til søde energidrikke

Visse energidrikke kan virke fede og søde. Smag til med citron- eller limesaft for at balancere energidrikken.

Se idéer til energidrikke her.

Opskrifter på energidrikke finder du her (nederst på siden).

< Tilbage til forrige side

Idéer til mellemmåltider?

Savner du idéer til mellemmåltider, så kig på siden med mellemmåltidsopskrifter.

Vidste du…

At du kan bestille rå kager og gærdeje på frost fra Byens Køkken?