Project Description
Tartelet: Skinke/ærter/gulerod
Tarteletter med skinke, gulerødder og ærter er en velsmagende klassisker på frokostbordet.
Sådan gør du:
- Smelt smør i en gryde.
- Tilsæt mel og pisk det sammen, til der ikke er flere klumper.
- Hæld mælk i lidt ad gangen og pisk, til der ikke er klumper.
- Kom skinkekød, ærter og gulerødder i gryden og bring det i kog.
- Smag til med salt og peber.
- Varm ovnen op til 200 gr.
- Sæt tarteletterne ind på en rist i ovnen i 5 minutter. (følg anvisningen på pakken)
- Server tarteletter med kød- og grøntsagsfyldet og afslut med et drys af persille.
Næringsindhold i tarteletter med skinke, ærter og gulerødder
Duftende
Ingredienser
Der bliver 10 tarteletter
- 10 tarteletter
- 300 gr skinketern
- 300 gram kogte ærter
- 300 gram kogte gulerødder
- 30 g smør
- 3 spsk mel
- 6 dl minimælk
- kviste af persille
- Salt og peber
Mindre madspild
Tarteletter er en rigtig god måde at få brugt rester på. Du kan bruge grøntsagsrester af aftensmaden fra Byens Køkken, fx selleri, persillerod og pastinak.
Rester af gryderetter kan du også bruge. Så kan fyldet laves af:
- ½ kg rest af en gryderet
- 1 gulerod – skrællet og skåret i tern (200 gr)
- ½ porre i skiver (200 gr)
- ½ løg i tern (ca 75 gr).