Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Tarteletter: Høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges er en velsmagende klassiker.

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på de grader, som står på pakken med tarteletterne.
  2. Skær hønsekødet i mindre stykker.
  3. Sigt væden fra dåsen med aspargessnitter ned i en gryde.
  4. Tilsæt fløde og bouillon og kog det op.
  5. Rør mel og blødt smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle.
  6. Tilsæt smørbollen til væsken (efter nogle minutter er den kogt ud).
  7. Pisk sovsen godt og lad den koge 5 minutter.
  8. Varm tarteletterne efter anvisning.
  9. Tilsæt hønsekød og asparges til sovsen, når den er kogt igennem.
  10. Giv sovsen med fyldet et lille opkog.
  11. Smag sovsen til og server.

TIP: Når der er friske asparges i sæson, kan disse med meget stor fordel benyttes. Har du intet hønsekød, kan du koge hønen selv.

Sådan koger du hønen selv:

  1. Parter hønen/kyllingen i mindre stykker.
  2. Læg stykkerne i en gryde.
  3. Dæk stykkerne med kogende vand.
  4. Tilsæt salt og lidt forskellige urter/grøntsager.
  5. Kog stykkerme i 1 ½ til 2 timer, til kødet er mørt og slipper benene.

Næringsindhold i Tarteletter med høns i asparges

< Tilbage til forrige side
DuftendeHalal

Ingredienser

Der bliver 10 tarteletter

  • 250 g kogt hønsekød
  • ½ dåse aspargessnitter
  • 0,75 dl piskefløde
  • 1 dl hønsebouillon
  • 12,5 g smør
  • 1 spsk hvedemel
  • Salt og peber
  • 10 tarteletter

Mindre madspild

Du kan variere indholdet i tarteletterne i det uendelige. I stedet for asparges kan du fx bruge rester af forskellige grøntsager som gulerødder og porrer.