Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Suppe: Hokaidosuppe

Hokaidosuppe er en dejlig efterårssuppe, der er flot orange i farven og samtidig dufter og smager skønt.

Sådan gør du:

  1. Vask hokaidogræskarret og flæk det.
  2. Skrab kernerne ud med en ske.
  3. Skær det i mindre stykker.
  4. Skræl gulerødder og kartofler
  5. Skær gulerødder og kartofler i mindre stykker.
  6. Kog grønsagerne i 1 – 1½ l grønsagsbouillon alt efter, hvor tyk suppen skal være.
  7. Blend de udkogte grøntsager i gryden med en stavblender sammen med 1 dl fløde (pas på det ikke sprøjter – afskærm eventuelt gryden med et viskestykke rundt om stavblenderen).
  8. Smag til med salt, sukker og citron.
  9. Servér med fløde og olie, som tilsættes og røres i suppen lige inden servering.

Småtspisende?

Til småtspisende kan du tilsætte skyr i stedet for noget af olien.

Næringsindhold i hokaidosuppe

Giv suppen et twist

Pift eventuelt suppen op med lidt friskrevet ingefær, som koges sammen med grønsagerne.

< Tilbage til forrige side
DuftendeVegetarHalalBlød

Ingredienser

Der bliver ca 20 små portioner

  • 1 hokkaidogræskar (1 kg)
  • 250 g gulerødder
  • 250 g kartofler
  • 1 – 1½ l grønsagsbouillon
  • 1 dl fløde (100 g)
  • 1 spsk. salt (15 g)
  • 2 tsk. sukker (10 g)
  • lidt citron

Til servering

  • 4 dl fløde (400 g)
  • 1 dl olie (90 g)

Mindre madspild

Suppen kan holde sig i op til en uge i køleskabet i en tætsluttende beholder. Den kan også fryses.

Del eventuelt portionen med en anden afdeling, så intet går til spilde.