Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Suppe: Blomkålssuppe

Blomkålssuppe er en dejlig suppe, der dufter og smager skønt på en kold dag.

Sådan gør du:

  1. Skyl blomkålen og skær det i små stykker.
  2. Kog blomkålsstykkerne i vand i 15-20 minutter til de er møre.
  3. Blend den kogte blomkål med en stavblender i gryden med lidt af kogevandet, piskefløde, skyr, smør, salt, peber og lidt citron.
  4. Tilsæt evt. mere blomkålsvand for at få den ønskede konsistens.
  5. Smag eventuelt til med lidt revet muskatnød

Småtspisende?

I denne suppe er der både godt med fedt og protein, som altsammen er godt til småtspisende. Lad de småtspisende få en mindre portion, end de normaltspisende.

Næringsindhold i blomkålssuppe

blomka%cc%8alssuppe

farveforklaring

Ingredienser

Der bliver til ca 20 små portioner

  • 2 blomkål (2 kg)
  • 1 L vand
  • ½ L piskefløde
  • 100 g smør
  • 3 dl skyr (300 g)
  • 1,5 spsk. salt (25 g)
  • 1 tsk. peber (3 g)
  • Citronsaft fra 1-2 økologiske citroner (10-20 g)
  • Eventuelt lidt revet muskatnød

Mindre madspild

Suppen kan holde sig i op til en uge i køleskabet i en tætsluttende beholder.

Del eventuelt portionen med en anden afdeling, så intet går til spilde.