Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Spread: Kartoffelspread

Spread er en smørbar blanding, som kan smøres på brødet enten som pålæg eller som tilbehør under eller oven på pålæg.

Kartoffelspread kan smøres på brødet til frokost eller serveres som dip til knækbrød til et mellemmåltid. Server ikke knækbrød og kiks til beboere med tykke/synkebesvær.

Sådan gør du:

  1. Skræl kartofler.
  2. Skær dem i grove tern.
  3. Kog kartoffelternene møre i rigeligt saltet vand.
  4. Kom kartofler, hvidløg, mandler (eller valnødder), æbleeddike, vand, olivenolie, skyr og fløde i en foodprocessor.
  5. Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
  6. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Småtspisende?

I denne dressing er der både godt med fedt og protein, som altsammen er godt til småtspisende. Lad de småtspisende få en mindre portion end de normaltspisende.

Er der kun normaltspisende på afdelingen, kan andelen af skyr og fløde reduceres.

Næringsindhold i kartoffelspread

kartoffelspread

< Tilbage til forrige side
VegetarHalalBlød

Ingredienser

Der bliver til ca. 10 portioner

  • 250 g melede kartofler, gerne bagekartofler – Brug også gerne rester af kartofler.
  • 1 fed hvidløg (3 g)
  • 30 g mandler eller valnødder
  • 1,5 spsk. æbleeddike (15 g)
  • 1/4 dl koldt vand
  • 1,25 dl olivenolie (125 g)
  • 100 g skyr
  • 100 gr fløde
  • 1 tsk. salt (3 g)
  • 1 tsk. peber (3 g)
  • 1 tsk. citronsaft (3 g)

Mindre madspild

Brug gerne rester af kartofler fra andre måltider i denne spread.

Kartoffelspreaden kan holde sig i en uge i køleskabet i en tætsluttende beholder.

Del eventuelt portionen med en anden afdeling, så intet går til spilde.