Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Spread: Grøntsagsspread

Grøntsagsspread er lækkert på ristet brød til frokost eller som mellemmåltid. Til beboere med tykke/synkebesvær, bør brødet dog ikke ristes.

Sådan gør du:

  1. Blend alle ingredienserne, til du har en lind og cremet spread.
  2. Smag til med salt.

Småtspisende?

Kom ekstra fedt på brødet i form af smør eller olie.

Server gerne brødet med revet ost eller med en dressing eller dip høj på fedt og protein – fx skyr med flødeskum evt. tilsat krydderier.

Næringsindhold i grøntsagsspread

< Tilbage til forrige side
VegetarHalal

Ingredienser

Der bliver ca. 8-10 portioner

  • 1 stk. kogt romanescokål, blomkål, broccoli eller lignende
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk. rød chili
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk. salt

Mindre madspild

Alle rester af grøntsager kan du bruge til denne grøntsagsspread.