Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Rejesalat med asparges

Sådan gør du:

  1. Lav en portion grunddressing til pålægssalat
  2. Dræn rejerne og giv dem lidt salt og citron.
  3. Rist de grønne asparges og løg/forårsløg på panden i lidt smør og afkøl.
  4. Snit asparges (og forårsløg, hvis du har brugt den type løg) i tynde skiver.
  5. Bland asparges, løg/forårsløg, og rejer i grunddressingen.
  6. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  7. Pynt med plukket dild.

Rejesalaten med asparges kan også laves i en version, der er god til ældre med tygge/synkebesvær.

Sådan gør du:

  1. Dræn rejerne og giv dem lidt salt og citron
  2. Rist de grønne asparges og løg/forårsløg på panden i lidt smør og afkøl.
  3. Blend rejer, dild, de afkølede asparges og løg/forårsløg.
  4. Tilsæt grunddressing, mens du blender, indtil salaten har en passende konsistens. Vær opmærksom på at blende så godt, at der ikke er trevler/tråde fra asparges tilbage.
  5. Smag til sidst til med salt, peber og citronsaft.

Næringsindhold i rejesalat med asparges

rejesalat

 

 

< Tilbage til forrige side
HalalBlød

Ingredienser:

Der er til 10 anretninger

  • 1 portion grunddressing
  • 200 g rejer
  • 1/2 bundt forårsløg (50 g) – eller 1/2 almindeligt løg
  • 4 grønne asparges (100 g)
  • 1 spsk. dild (4 g)
  • 1 tsk salt (3 gr)
  • 1 tsk peber ( 3 gr)
  • 1 spsk citronsaft ( 4 gr)

Mindre madspild

Har du modtaget mere mad fra Byens Køkken, end beboerne kan spise?

Overvej om der er noget, der kan gemmes og bruges til en pålægssalat.